sábado, 7 de febrero de 2015

Blogs i webs

Com he comentat en diverses entrades del blog, l'accés a Internet ofereix un ampli ventall de recursos útils per l'àmbit educatiu. Mesos passats vaig reflexionar sobre la utilització de les xarxes socials (twitter i instagram) per a fins educatius, ara ens toca parlar de webs i blogs. Si tenim en compte l'entrada que vaig dedicar a la representació del meu PLE, la reflexió d'avui farà referència a una part de la branca d'accés a la informació.
Així doncs, durant aquesta sessió ens vàrem dedicar a cercar blogs i pàgines webs relacionades amb l'àmbit educatiu, com podeu veure estan enllaçades a la part dreta de la pàgina principal del blog.

Abans de començar el màster, normalment solia llegir blogs, però eren lectures d'oci i per interès personal, i ara he descobert que el blog també és una eina virtual que ens permet accedir a la informació, és una font de coneixement.
Per exemple, hi ha figures rellevants del món de l'educació que disposen d'un blog en el qual comparteixen els seus coneixements, com per exemple Jordi Adell, que té un espai virtual on escriu les seves reflexions entorn de l'educació.  Voldria destacar una entrada que m'ha paregut molt interessant, es titula "Enseñanza XXI, ¿más de lo mismo?" i realitza una comparació de dues fotografies, una fa referència a una aula del segle passat, amb pupitres individuals i la taula del professor enfront dels alumnes; i l'altra representa una aula del segle XXI, pupitres individuals amb un ordinador. Com indica Adell, realment aquesta imatge representa l'ensenyament del segle XXI? El propòsit de l'educació actual no és fer el mateix que es feia abans però amb un ordinador. L''educació del segle XXI, com hem vist en entrades anteriors, presenta molts canvis envers a l'escola tradicional.

                                          https://www.flickr.com/photos/fotopamp/2568510756/

També he trobat blogs de professors actuals que comparteixen les seves experiències docents, com per exemple Lourdes Domenech o Toni Solano, que a més proporcionen recursos didàctics de la meva àrea, que segurament em seran de molt de profit. A més també he volgut enllaçar alguns blogs relacionats amb les TIC, com per exemple el de Domingo Méndez, que ens ofereix un espai on trobar informació i experiències sobre la introducció de les TIC a les aules, que com hem comentat al llarg de les entrades d'aquest blog, les tecnologies de la informació i la comunicació estan cada vegada més presents en la societat, i per tant, hem de saber introduirles dins l'aula.

Pel que fa a les webs he posat pàgines a les quals sol accedir habitualment, com és el cas del Portal Educatiu de les Illes Balears o el Ministeri d'Educació, i pàgines, que si tot va bé, també consultaré habitualment, com per exemple la web de Campus educación, que proporciona informació sobre les oposicions. També he enllaçat pàgines que disposen de recursos didàctics i informació educativa que em podrà servir en un futur, com per exemple la web de Linda Castañeda, Eduteka, o Aula planeta.

Com hem vist, la xarxa ens permet un ràpid i fàcil accés a la informació, ja sigui via webs, blogs, twitter, etc. Només estam a un clic d'accedir al coneixement.

                                                             http://instagram.com/p/yy43k1wJ1-/?modal=true

1 comentario:

  1. Gràcies per la menció. És un orgull servir de model per als docents d'ara i del futur. Només espere que ho faces millor que nosaltres ;)

    ResponderEliminar